10 megosztás

Megbüntették a párizsi önkormányzatot, mert túl sok nőt foglalkoztattak és ezzel törvényt sértettek

A francia közszolgálati minisztérium büntetést szabott ki azon közintézményekre, amelyek nem tartották be azt az intézkedést, amely előírta, hogy a nőknek és a férfiak egyenlő számban kell lenniük a közintézmények vezetőségében. A párizsi önkormányzat vezetésében 11 nő és 5 férfi foglal helyet, 69 százalékos a nők aránya.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere

“Örülök, hogy azért kaptunk büntetést, mert túl sok nő van a vezetésben. (…) Az a nagyon szép a bürokráciában, hogy egyáltalán nem ismeri a finomságot, és mindenre képes. (…) Ez a büntetés természetesen abszurd, igazságtalan, felelőtlen és veszélyes.”

– jelentette ki Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere a fővárosi közgyűlésben. Abszurdnak nevezte, hogy a francia állam 90 ezer euróra büntette a fővárosi önkormányzatot, mert “túl sok a nő a vezetésben”. Azt is bejelentette, hogy a büntetést együtt fogja befizetni a női helyetteseivel és kabinetvezetőkkel. “Javasolni fogom minden női frakcióvezetőnek, a kormánytöbbségből és az ellenzékből is, hogy jöjjenek velük, ha van kedvük” – tette még hozzá.

Egyébként a kvótákkal kapcsolatos büntethetőséget azóta eltörölték. Amélie de Montchalin, a közszolgálati tárca minisztere – aki maga is nő – szintén úgy nyilatkozott, hogy a visszavont intézkedés abszurd volt. “A nők ügye többet érdemel! Azt szeretném, ha a Párizs által befizetett büntetésből konkrét programokat finanszíroznánk a női vezetők népszerűsítésére a közszolgálatban” – írta a miniszternő a Twitteren.

A Párizsban történtek rávilágítanak, hogy a feministáknak valójában nincs igazságérzete, és a feminizmus nem ismer határokat. Az igazi abszurditás, felelőtlenség és veszélyesség az, hogy a feministák felháborodnak, ha a saját maguk által kitalált szabályrendszer szerint őket is meg lehet büntetni. A logika persze sosem volt a feminizmus erőssége; a kvótákkal összefüggésben sem zavarta őket soha, hogy érdemtelen nőket nemi alapon juttatnak pozícióba. A kvótákra és a kapcsolódó büntetésekre is csak addig van a nőmozgalomnak szüksége, amíg nem sikerül kisebbségbe szorítaniuk a férfiakat és végletes hatalmat szerezniük. Ezt követően az egyenlőség színlelt ügyét felváltja “a nők ügye többet érdemel!” új jelszó, amit nyilvánvalóan úgy kell érteni, hogy a nők mindennél és mindenkinél többet érdemelnek. Párizsban immár bizonyítást nyert, hogy az egyenlőségre vonatkozó feminista mantra csak tömény hazugság, a valódi cél a férfiak háttérbe szorítása, a nők totális nemi uralma.

Forrás:  Az MTI híranyaga nyomán

A cikk szerzőjéról:

Csuzi Attila

A szerző számítástechnikus, író, költő, civil újságíró. Több internetes lap alapítója, társalapítója. Az internetes civil újságírói élet aktív szereplője, a Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Férfihang.hu társadalmi és közéleti kérdésekkel foglalkozó férfimagazinnak.

f Facebook
10 megosztás