10 megosztás

Süssünk bejglit!

A tradicionális karácsonyi sütemények legkedveltebbje a bejgli. Érdekesség a süteménnyel kapcsolatban, hogy eredetileg patkó alakúra formázták, csak később nyerte el ma ismert formáját. A jól sikerült bejglivel szemben az elvárások: tésztája nem száraz, hanem puha, omlós, sütés közben nem repedezik ki, felszíne látványosan márványmintás.

A mestercukrászok tanácsa szerint a sikerhez a következő tanácsokat érdemes betartani: a tészta felszínét kétszer kell tojással megkenni, előbb tojássárgájával, majd száradás után tojásfehérjével, a második megkenést követően hűvös helyre kell a tésztát helyezni, ennek eredményeként jön létre a kívánatos márványmintázat, az előkészített bejglit hosszan, akár egy napig is érdemes pihentetni, majd kellően előmelegített sütőben kell megkezdeni a sütését, aminek köszönhetően a tésztán elég hamar átsült réteg keletkezik, ami meggátolja a tészta kirepedezését, kisebb repedések legfeljebb csak oldalt jelennek meg, ami a sütemény esztétikáját nem rontja le különösebben.

Számos részletes receptet találhatunk az interneten, ezek közül az alábbi videóban láthatót jó szível ajánlhatjuk mindenkinek:

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás