10 megosztás

Németh Zoltán Fidesz képviselő kemény kritikát fogalmazott meg a nyugat-európai államok demokráciájáról

Németh Zoltán, Fidesz képviselő, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat elnöke a Nyugat-Hírmondó című újságnak nyilatkozva beszélt  kritikusan a Magyarországot bíráló nyugat-európai országok államrendszeréről.

Az Azonnali.hu szemléje szerint Németh Zoltán úgy fogalmazott,  hogy jó néhány nyugat-európai államban ma is feudális viszonyok uralkodnak. Demokráciájuk olyannyira elmaradott, hogy még ma is királyságként léteznek.  Németh Zoltán az EU -e egy olyan közös bográcsozáshoz hasonlította, ahol mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, mégis végül akadnak olyanok, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből.

„Magyarország államformája köztársaság, a népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés, államfője pedig a köztársasági elnök. Nem kell messzire mennünk olyan EU-s tagállamokért, ahol még mindig feudális viszonyok működnek: királyság vagy monarchia (ld. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium.)”(…) „S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról. (…) Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás