10 megosztás

A havazás miatt szaporodnak a balesetek és akadozik a vasúti közlekedés

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt szaporodnak a balesetek, ezért senki ne induljon útnak téli gumi és elegendő üzemanyag nélkül.

A helyettes szóvivő elmondta, Komárom-Esztergom megyében számos baleset történt: Tatabányán és Környén három-három autó ütközött össze, Császáron egy kisteherautó csúszott árokba, a 10-es úton Leányvár és Dorog között pedig felborult egy autó.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó és Nagykálló közötti úton felborult egy személyautó. A Pest megyei Tökölön, a Pesti úton lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi, Pomázon pedig összeütközött két gépkocsi.

Fennakadás keletkezett a vonatközlekedésben is. A Mávinform közlése szerint több vonat nem közlekedik délelőtt a havazás miatt: nem jár a Déli pályaudvarról Százhalombattára 8.25-kor, 9.25-kor, 10.25-kor és 11.25-kor induló, továbbá a Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 9.54-kor, 10.54-kor, 11.54-kor és 12.54-kor induló S40-es vonat. Nem közlekedik a Kőbánya-Kispestről Martonvásárra a 7.57-kor induló S36-os és a Martonvásárról-Kőbánya-Kispestre 9.10-kor induló S36-os vonat sem. Továbbá meghibásodott és megállt egy mozdony Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között, ezért egy másik mozdonyt küldenek a vonathoz. Meghibásodott a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó G70-es jelzésű gyorsított személyvonat mozdonya is, ezért késésekre és vonatkimaradásra is számítani kell a Budapest-Vác-Szob vonalon. Ezen a szakaszon a vonatok csak az egyik vágányon közlekednek, ezért a Budapestre tartó szerelvények feltorlódnak. Továbbá a Budapest-Vác-Szob vonalon a délelőtti órákban várhatóan 20-30 perccel meghosszabbodhat a menetidő – áll a közleményben.

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás