10 megosztás

QR-kódos fizetési rendszert fejlesztenek gőzerővel Ausztráliában

Ausztráliában egy új, QR-kódos fizetési rendszert fejlesztenek és építenek ki. A fizetési rendszer célja, hogy segítségével mobilos, online és bolti tranzakciókat lehessen gyorsan, áttekinthetően, biztonságosan indítani.

Az az Etfpos, az ausztrál nemzeti kártyás fizetési rendszert üzemeltető cég bejelentette, hogy egy QR-kód alapú fizetési hálózatot építenek az országban, amely a mobil, az online, és a bolti tranzakciókat egyaránt támogatja.

Az Eftpos QR-kód alapú hálózatát a tervek szerint 2022-ben élesítik. Stephen Benton, a cég vezérigazgatója véleménye szerint az ausztrálok a COÍVID19 járvány hatására egyre több helyen ismerkednek meg a QR-kódokkal, és ez az, ami segíthet majd a megoldás elterjedésében. A társaság egyébként korábban felvásárolt egy mobilos P2P fizetési rendszert is, a Beem It-et, amely a kártyatulajdonosok közötti azonnali fizetést teszi lehetővé.

Magyarországon a QR-kódos fizetési megoldásokhoz az MNB a piaci szereplőkkel folytatott szakmai konzultációk után egy QR-kód sztenderdet dolgozott ki, amelyet a bankok felhasználhatnak, de attól akár el is térhetnek, ha saját megoldásukat más szereplőknek is elérhetővé teszik.

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás


Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments