10 megosztás

74 ezer ember beoltását végezzük el a hétvégén – Kormányközlemény

Sokféle nehéz kihívást jelent a járvány a magyar embereknek. A megoldás az oltás. A gazdaság gyors újraindításának és az emberéletek megmentésének közös kulcsa a koronavírus-járvány minél gyorsabb leküzdése a tömeges oltások véghezvitelével Magyarországon.

Ennek jegyében e hét szombatján, illetve vasárnapján 74 ezer, 18 és 60 éves kor közötti krónikus beteget tervezünk beoltatni a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával.

Az érintettek napokkal korábban, csütörtökön sms-ben megkapják a számukra kijelölt oltópont helyét és az oltás pontos idejét. Fontos információ: akik megkapják az sms-t, töltsék le a koronavirus.gov.hu oldalról vagy innen a beleegyező nyilatkozatot is, és kitöltve vigyék magukkal az oltóhelyre. Azt is kérik a szakemberek, hogy az érintettek pontosan érkezzenek az oltóhelyre. Aki ezt az időpontot és ezt az oltóhelyet most nem tudja igénybe venni, később ismét sorra kerülhet.

Most, hogy nagyobb mennyiségű oltóanyaggal rendelkezünk, meg tudjuk valósítani a kampányszerű oltást, hogy minél gyorsabban kialakuljon a járványügyi számok tükrében nagyon fontos egyéni védelem.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás