10 megosztás

Az autóipar is nyertese a beruházásösztönzésnek – Kormányközlemény

Fontos a beszállítói hátország folyamatos fejlesztése.

Minden erővel igyekszünk megvédeni a magyar munkahelyeket az autóiparban is. Beruházásösztönző programunk erőteljes válasz volt a világjárvány gazdasági kihívásaira. Tavaly világszinten 42 százalékkal estek vissza a külföldi beruházások, ezzel szemben Magyarországon 140 százalékos volt a növekedés.

A tömeges munkanélküliség kialakulásának megelőzésére fókuszáló magyar gazdaságpolitika a helyes út, beruházási alapon kell állami támogatásokat biztosítani a gazdaság számára. Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé fog tartozni, és ebben nagy szerepe van a magyar autóiparnak, amely a világjárvány előtt is a magyar gazdaság gerincoszlopa volt. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően az autóipar termelési értéke az elmúlt esztendőben is meghaladta a 9 ezer milliárd forintot, s a kereslet járvány utáni visszatéréséhez kellenek az új gyártási kapacitások.

Különösen fontos a beszállítói hátország folyamatos fejlesztése is, hiszen a jövőben ez lesz Magyarország fejlődésének egyik legfontosabb feltétele.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás