10 megosztás

280 ezer adag Szputnyik vakcina érkezett – Kormányközlemény

Csütörtökön újabb 280 ezer adag Szputnyik vakcina érkezett Magyarországra.

Egyre élesebb az a verseny, amelyet az emberi élet és az emberi egészség megvédéséért, megmentéséért folytatunk. A számok Európa-szerte egyre rosszabbul alakulnak, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, az új mutánsok egyre agresszívebbek, és egyre fiatalabbak is egyre komolyabb bajba kerülnek a járvány miatt.

Ezt a versenyt akkor lehet megnyerni, ha van elég oltóanyag, és azokkal be lehet oltani az embereket.

Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez.

A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötöttünk. A kínai  Sinopharm oltóanyagból eddig 550 ezer adag vakcina érkezett, amellyel jelenleg is zajlik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál.

Az orosz vakcinát eddig a regisztrált 60 év felettiek oltására használták fel  a megyei kórházak oltópontjain. A múlt héten érkezett, 100 ezer ember oltásához elég vakcinával jövő héten kezdődhet meg az oltás, a csütörtöki 280 ezer adag pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ döntése után lesz felhasználható.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás