10 megosztás

Kórházfejlesztések a központi régióban – Kormányhír

A járvány elleni védekezés alatt sem állnak le a fővárosban és a közép-magyarországi régióban az Egészséges Budapest Program fejlesztései.

A program folytatásaként további 250 milliárd forintból számos új kórházi épületet hozunk létre, a meglévő ingatlanokat pedig felújítjuk és modernizáljuk.

A megvalósuló beruházások a kórházi infrastruktúrafejlesztés legszélesebb körét fedik le, ahol egyszerre érvényesülnek majd az eredeti állapot megóvására irányuló műemlékvédelmi, illetve a legkorszerűbb betegellátási funkciókat szem előtt tartó felújítási szempontok is.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a világszínvonalú magyar egészségügy folyamatos fejlesztése és valamennyi honfitársunk számára a gyógyulás legjobb feltételeit garantáló infrastruktúra modernizálása mellett.

700 milliárd forintos fejlesztések

Az Egészséges Budapest Program a közép-magyarországi régió és a főváros fejlesztését szolgálja, erre összesen 700 milliárd forintot különített el a kormány.

A program részeként három centrumkórházban, 11 országos gyógyintézetben, 13 kórházban és 32 járóbeteg-szakrendelőben folynak beruházások, orvostechnológiai eszközök beszerzése, informatikai és infrastrukturális fejlesztések.

Eddig 28 milliárd forint értékben 4200 orvostechnológiai eszközzel gyarapodtak a régió kórházai. Az informatikai fejlesztésekkel pedig több mint 42 ezer informatikai eszközt szereztünk be csaknem 10 milliárd forintért.

Az infrastrukturális fejlesztés részeként centrumkórházakat hoztunk, illetve hozunk létre, amelyek irányítják és szervezik a főváros és a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátását.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás