10 megosztás

Több, mint 2 millió beoltott – Kormányhír

Továbbra is Európa élmezőnyében vagyunk.

A magyar lakosság csaknem 20 százaléka már beoltott, messze az uniós átlag fölötti mértékben, amely csak 10,6 százalék, és túlvagyunk az első 2 millió beoltott emberen. Magyarország oltási programja ezzel újabb határállomáshoz ért, minden ötödik magyar ember már megkapta az oltást.

Magyarország oltónemzet, továbbra is az Európai Unió élmezőnyében jegyzik az oltásstatisztikák Magyarországot egyes számítások szerint az első, más adatok szerint a második helyen. Ezt az eredményt nem érhettük volna el a keleti vakcinák beszerzése nélkül. Van remény arra, hogy megállítsuk a harmadik hullám felfelé ívelő szakaszát ilyen nagyszámú oltakozó mellett.

Mindegyik hazánkban elérhető vakcina hatásos és biztonságos, és megvéd minket a fatális kimeneteltől, ezért arra koncentrálunk, hogy minél több beoltott ember legyen Magyarországon.

Április 1. és 3. között oltják be azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-ig regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára. Megkapják az sms-t az oltás várható időpontjáról és helyszínéről, amely a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz. 101 kórházban 426 oltóponton várják majd a pedagógusokat reggel hét és este hét óra között, Pfizer vakcinával, és folytatódik az idősek oltása is.

Ugyanakkor még mindig érvényes az óvintézkedések betartása, mert felelősek vagyunk egymásért, a saját egészségünkért, a családunk, közösségünk egészségéért is.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás