10 megosztás

Csak oltással tudjuk megállítani a vírust – Kormányzati tájékoztatás

A korlátozó intézkedések csak lassítják a járványt.

A harmadik hullám, a brit vírus hulláma, amely sokkal agresszívabb, mint a korábbi volt, és gyorsabban is terjed. Amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás, az otthon maradás segített, most azonban már tömeges a fertőzés, és ezt a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem – hívta fel a figyelmet a kormányfő a köztelevízióban.

– Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani – mondta a miniszterelnök.

Közlése alapján április 4-ig lesz 2 millió 356 ezernyi vakcina, május elején pedig 4 millió 121 ezer Magyarországon a keleti és nyugati vakcinákkal összesen, május végére, június elejére el lehet jutni a 7 millió első oltásra elérhető vakcinamennyiség is. Április végén, május elején, aki regisztrált, hozzájuthat az első vakcinához, a két és fél milliós beoltottság meglesz “valamikor húsvét utánra”, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon a lépcsőzetes újranyitás. Ki lehet nyitni az iskolákat, valamint újra lehet nyitni a boltokat is egy újfajta biztonsági rendszerrel, ami azt jelenti, hogy 10 négyzetméterenként majd egy vevő tartózkodhat bent.

Azt ígérte: mindig egy héttel a soron következő lépés előtt tájékoztatni fogja a nyilvánosságot arról, hogy az operatív törzs milyen újraindítási lépést határozott el, és nagyon fontosnak nevezte, hogy az oltásellenes hangoknak ne adjanak teret. A kórházi kapacitásokról szólva méltatta az orvosok, háziorvosok és az ápolók emberfeletti munkáját.

A közelgő húsvéti ünnepekre utalva úgy fogalmazott: “A feltámadás az a győzelem, és most a győzelem kapujában állunk”, lesz még “két-három nehéz hetünk”, de utána “a tamáskodó bizonytalan hangok egyre inkább elhalkulnak majd”, és egyre több energiát fordítunk az ország tényleges újraindítására, “a nyarunk pedig szép napos és vidám lesz”. “Most azonban még a szívünk inkább azokkal van, akik elvesztették a hozzátartozóikat, munkatársaikat, bármelyik szerettüket, értük imádkozunk, és sok erőt kívánunk azoknak a családoknak, akik veszteséget szenvedtek el, és közben készülünk arra, hogy újraindítva a közösségeinket visszakapjuk a derűs, boldog és reményteljes életünket, és ez higgyék el, már csak karnyújtásnyi távolságra van tőlünk.” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás