42 megosztás

Ideje volna oroszlánná válni

A magyar jobboldal keresztény, de nem tökéletes. Nézzük csak Szájer József esetét, aki viszont tettéért a TELJES felelősséget vállalta a világ, a családja és önmaga előtt. Ha lassan is, de képes a fejlődésre. Védi a családot, nem randalírozik a Parlamentben, és végzi a munkáját. Védi az országot a migránsoktól, védi a kultúránkat, kiáll pl. a nők tiszteletéért, szemben a muzulmánokkal, akik a keresztény nőket semmire sem tartják, és számukra ők szabad préda, és szembeszáll a gyerekeket megcélzó LMBTQ propagandával. Viszont nagyon báránylelkű.

Természetes keresztény igény, hogy türelmesen forduljunk a politikai ellenfeleink felé. Hogy ne rosszal viszonozzuk a rosszat, hanem a jót képviseljük. Ámde mi van akkor, ha ezzel rendszeresen visszaél a baloldal? Ha a szelídségtől felbátorodva randalírozik és tiszteletlenkedik a Parlamentben, lejáratja a miniszterelnököt, hamis és gagyi fotóval próbálja lejáratni Semjén Zsoltot – egy elképesztően rossz minőségű fotómontázson azzal vádolják meg, hogy két védett állatnak számító gólyát lőtt le pusztán passzióból – bajszos sz-rnak nevezi a köztársasági elnököt – Franciaországban vajon mi járna egy így viselkedőnek? – és a jobboldal vezér-újságírójának, Bayer Zsoltnak a szájába adnak olyan mondatokat – az orvosoktól elvenné a diplomát és szanaszéjjel verné a fejüket – amelyek, ismerve az ő vehemenciáját, az indulatainak igen, de a valóságnak soha nem feleltek meg.

A fenti videó első néhány percében látható mind a Semjén Zsoltot, mind a Bayer Zsoltot lejáratni próbáló mém, illetve az erről és a Facebook felelősségéről szóló értekezés Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Néző László és Bencsik András részvételével.

Maga, Bayer Zsolt is úgy nyilatkozik a Sajtóklubban, hogy venni kéne a fáradságot és feljelentéssel élni az ilyen rágalmazók ellen, akiknek egyetlen célja a jobboldal maximális lejáratása, akár hazugságok árán is.

Mi, a politika egyszerű követői pedig várjuk a fejleményeket: mikor veszi fel a kesztyűt a keresztény oldal és bizonyítja be, hogy nem csak szelíd bárány tud lenni, de üvöltő oroszlán is.

A sajtóperek 2020 – as alakulásáról beszélve elmondható, hogy a kormánypárti médiát 61 – szer, míg az ellenzékit 4  – szer kötelezte helyreigazításra a bíróság, (vagyis a pontosságra és a valóság hű visszaadására törekvésben a jobboldali médiának is még sok gyakorolni valója van) , de az adatokból az is látszik, hogy 158 – szor pereltek be kormánypárti médiát, és 87 – szer a nem kormánypártit. Sokkal elnézőbb a jobboldal a baloldallal, mint fordítva. Ideje lenne ezen változtatni.

Fáradságos dolog a küzdelem az igazunkért, de hosszú távon kikerülhetetlen. Különben azt hitetnek el az ellenfeleink az emberekkel rólunk, amit akarnak. Igaz, az hozzátartozik a helyes politikai kultúrához, hogy legalább lényeges dolgokban el kell ismerni a másik igazát is – enélkül nem megy. Ha csak a saját igazunkra tekintünk mindig, akkor megszűnik a bizalom és az egység lehetősége.

De amíg erre méltóvá válik a baloldal, addig is, ha kell, kemény kézzel, de ne engedjük mélyebbre süllyedni mostani önmagánál.

A cikk szerzőjéról:

Toplak Zoltán

A szerző mentálhigiénés asszisztens, író, civil újságíró. Társadalomelméleti könyvek és esszék alkotója, újságírója több pszichológiával és társadalomelmélettel foglalkozó internetes portálnak, blognak. Több internetes lap alapítója, társalapítója. Az internetes civil újságírói élet aktív szereplője, a Hírújság.hu mellett állandó szerzője a Valódi Egyenlőséget portálnak, a Férfiak Lapjának és a Férfihang Közéleti Magazinnak.

f Facebook
42 megosztás