10 megosztás

Mindegyik vakcina hatásos és védelmet biztosít – Kormányközlemény

Nincs érdemi különbség az egyes vakcinák hatékonyságában, mindegyik Magyarországon használt oltóanyag hatásos és védelmet biztosít. A járvány legyőzésének nincs más eszköze, mint az oltás.

Gulyás Gergely a kormányinfón elmondta, a magyar hatóságok vizsgálatai és a tapasztalatok alapján még hatékonyabbak a vakcinák, mint ahogy a gyártók ígérték. A beoltottak 1 százaléka betegszik csak meg, de az oltás miatt náluk is csekélyebbek a kockázatok.

Már meghaladta a 3 millió 90 ezret a beoltottak száma, és nő az oltási hajlandóság, már több mint 4,2 millióan regisztráltak. A háziorvosok megkapják a teljes regisztrációs listát, ők dönthetnek arról, hogy az oltási sorrendben kit kell beoltani.

Az Európai Unió által megrendelt vakcinák közül kiesett a Janssen, így félmillióval kevesebb adagra lehet számítani. Ezért a kormány tárgyalásokat folytat, hogy a lehető leggyorsabban pótolni lehessen a kiesett oltóanyagot.

A járványhelyzetben továbbra is komoly nehézségekkel szembesül az ország és azok, akik azért dolgoznak, hogy az egészségügyi ellátás biztosított, az oltás folyamatos legyen. Köszönet illet mindenkit, aki ebben közreműködik!

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás