10 megosztás

Egyéni védelmet csak az oltás ad – Kormányközlemény

Az oltás életet ment.

Orbán Viktor miniszterelnök az iskolák fokozatos nyitásával kapcsolatban elmondta a közrádióban péntek reggel: a 18 év fölötti 8 millió állampolgárból több mint 3 millió 145 ezret beoltottak, 742 ezer ember átesett a betegségen, így pillanatokon belül átlépi Magyarország azt a nagyon fontos választóvonalat, hogy többen lesznek már védettek, mint akik még nem azok.

A kormányfő szerint a döntésnél fontos szerepet játszott a bölcsődékben tapasztalt helyzet, mert az utolsó tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivő szülők aránya. A szülőknek megvan az a lehetőségük, hogy az igazgatóhoz forduljanak, hogyha a gyereket mégsem akarják engedni iskolába, ebben az esetben az igazgató dönt.

Az újraindítás a pedagógusoknak sem könnyű, de nagy szükség van munkájukra, ezért arra kérte őket, hogy segítsenek az országnak, hogy újra tudják indítani az életet.

Az oltásra regisztráltak száma 4 millió 219 ezer fő. A kormányfő arra figyelmeztetett: kialakult egy képzet, amikor azt hiszik az emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat. Ez félrevezető gondolat, “senki sem ússza meg” – hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment.

Orbán Viktor szerint azért szaporodtak föl az oltásellenes hangok a baloldalon, mert ha 6 hét alatt sikerül végrehajtani az oltási tervet, akkor “túl vagyunk az egészen”, és Magyarország a világon az első, a második vagy a harmadik helyen lábal ki ebből a bajból. Kifejtette, a kormánynak egyszerre kell Magyarországon az oltást elbizonytalanító, az oltásba vetett bizalmat elbizonytalanító multinacionális profitéhséggel szemben, és a baloldal hataloméhségével szemben föllépnie.

A teraszok tervezett kinyitását szimbolikus dolognak nevezte, szerinte ez a “régi életünknek egy nagyon látványos darabja”, amit visszaszerzünk. Közölte: a teraszdíjakat és a bürokratikus engedélyeket központilag törlik el, néhány biztonsági szabály betartása mellett kifejezetten bátorítják a vendéglátósokat, hogy nyissák ki a teraszokat, kerthelyiségeiket.

A 2022-es költségvetést az újraindítás a költségvetésének nevezte, hangsúlyozva, hogy 2021-ben és 2022-ben 5 ezer milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására. “Több munkahelyünk lesz a vírusjárvány után, mint azt megelőzően volt, tehát nőni fog a munkahelyeknek a száma” – mondta.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás