10 megosztás

Ma ezért kivégzés járna

A 90-es évek közepéig még – mai szemmel – megdöbbentő szabadság uralkodott Hollywoodban. Pl. egy színész eljátszhatott bármilyen szerepet! Sőt, viccelni lehetett egy csomó kötelező üggyel is akár.

Persze akkor is volt “vörös farok”, lásd minden filmben legalább egy holokauszt-túlélő, gonosz nácik, szadista szovjetek, csúnya arab terroristák, stb. De mégis: lehetett azért viccelni.

Ez jutott eszembe ezt olvasva.

A látszólag teljesen politikamentes Leslie Nielsen vígjátékok megérezték az idők hangulatát. Az egyik Csupasz pisztoly filmben van egy teljesen másodlagos jelenet: Drebin hadnagy szobájában megy a tv, benne éppen hírműsor, s a bemondó hölgy beolvassa a következő hírt “Kansas állam kormányzója bocsánatot kért állama síksága miatt“. Sajnos sehogy se találom a rész pontos helyét, de 99 %-ban biztos vagyok benne, hogy a Csupasz pisztoly trilógia valamelyik részében volt.

Ennél találóbban nehezen lehetett volna megfogalmazni a liberális őrületet.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás