12 megosztás

A női tényező

A női szerep nagyon fontos, s az állítólag elnyomott nők mindig hatalmas hatást gyakorolnak partnerükre.

Évek óta figyelem Puzsér Róbert tevékenységét. S alapvetően pozitívan ítélem meg. Schiffer András mögött talán ő a kettes számú ellenzéki megmondóember, aki úgy ellenzéki, hogy közben a ballib kurzussal is szemben áll. Legalábbis ez így volt, míg Puzsér meg nem házasodott.

Amióta ugyanis van felesége – egy volt momentumos vezető az illető -, Puzsér egyre jobban hátrál be a ballib térfélre. Egyre nagyobb marhaságokat mond, egyre jobban simul be a Gyurcsányné által vezetett ballibaista fővonalhoz. Persze, még most is a ballibaizmus szélén van, kibeszélve a táborból, de a mozgás iránya egyértelmű.

Most már odajutott, hogy – ballib szokás szerint – minden ellenvéleményt hangoztató embert trollnak nevez.

Pedig Puzsér eddig pont azzal tűnt ki, hogy képes volt az ellenvélemények logikáját megérteni, s nem azokat en bloc szalonképtelennek minősítve egyszerűen lerázni magáról. Mert ez a helyes módszer: megérteni az ellenvéleményt, majd aztán elutasítani. A megértés és az egyetértés ugyanis – a ballib hiedelmek ellenére – nem ugyanaz. Én pl. tökéletesen el tudom magyarázni a liberális gondolkodás belső logikáját, alapjait, pedig semmiben se értek egyet a liberális gondolkodással.

Az ok pedig nyilvánvaló, csak meg kell nézni Puzsérné YT-csatornáját: sznobkodás, szánalmas közhelyek, vicceskedés, szégyenletes baromságok.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
12 megosztás