10 megosztás

Ballib előválasztás

Ki lesz a ballib előválasztás győztese?

Bárki is nyer, azonnal zuhanni fog a ballib össznépszerűség. Miért? Mert minden jelöltnek vannak ellenzői. A megosztó személyiségeknál több, a kevésbé megosztóknál kevesebb.

Ballib szemszögből a legrosszabb választás: Gyurcsányné, MZP, Jakab. Mindegyik mélyen megosztó személyiség.

Jakab euroszkeptikus és antiszemita múltja miatt elfogadhatatlan a budapesti törzstábor komoly részének, ez a tábor ugyanis identitását a nyugatimádatra és az antiszemitizmus elleni harcra alapozza.

MZP-nek viszont nem a múltja, hanem a jelene problémás. Egyes alapkérdésekben – abortusz ellenzése, homokosok nem támogatása, migráció elutasítása – ma is nem-ballib nézeteket vall.

Gurcsánynét mélyen utálja a DK-n és az MSZP-n kívül mindenki, s még az MSZP-tábor se imádja őt fenntartás nélkül.

A legkevésbé megosztó jelöltek KariGeri(nctelen) és Mindenfeketeéletszámít-Győr András. Ők viszont olyan jelentéktelen személyiségek, hogy még a ballib törzsszavazók is elálmosodnak tőlük. Emiatt nem alkalmasak plusz támogatás megszerzésére.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás