10 megosztás

Botrány a CNN-ben

Botrány a CNN körül, mert bevallották: manipulálnak. Az illetékes elmondja: a manipuláció központi elleme a Trump elleni narratíva nyomatása volt, továbbá a BLM-mozgalom támogatása kötelező irányelv a szerkesztőségekben. A többit lásd a belinkelt cikkben.

A “jobbosok” fel vannak háborodva, a “balosok” mentegetőznek. Pedig mi is a lényeg?

Minden média manipulál, s minden médiának van irányzata. Másképp nem is lehetséges. A baj nem az, hogy x média y irányzatú, ezzel addig semmi gond, míg a nem-y irányzatúaknak is van helyük. A baj eleve nem az, hogy bárki bármilyen irányzatú, a baj az, hogy a liberális irányzatúak magukat objektíveknek, függetleneknek, irányzatmenteseknek hazudják.

A cél nem az irányzatmentesség elérése, ez ugyanis abszurd cél, fából vaskarika. A cél: mindenki vallja be nyíltan mik az alapértékei, mi az irányvonala. S akkor minden rendben lesz.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás