10 megosztás

A hobbitársadalom

Az emberi társadalom célja a közösséget alkotó egyének anyagi és szellemi jóléte.

A modern polgári társadalom azonban kitermelte a parazitákat, s mára a legfőbb vágy: parazitává válni.

Kisgyerekek basszák egymást (s ez még a jobbik eset, mert az alternatíva a felnőttekkel való szex), nyugdíjasok meg úgy csinálnak, mintha frissen végzett diákok lennének. S hazudnak, csalnak, megjátsszák magukat.

Indokoltnak tűnik felkészülni a féregirtásra. Persze van másik út is: az öngyilkosság. Ki-ki választhat szabadon.

Ami a természetes jó híveit illeti, nekünk személyesen egyébként mindegy, de azért mégiscsak kár az emberiségért… Nyilván jobban örülnénk, ha az emberiség képes lenne öntisztulásra, da he nem, akkor nem, mi akkor is megleszünk, bár kissé szomorúan. Ez a szomorúság természetes érzés: mint amikor egy gyilkost akasztanak, az ember akkor is érez egyfajta keserűséget az ember halála miatt, ha az egyébként bőven megérdemelte a kivégzést.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás