10 megosztás

Az oltás nemzeti ügy – Tudatta a kormány

Újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Elmondása alapján pénteken biztosan eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe is léphetnek az új szabályok. Az oltás szerinte nemzeti ügy, ezért senki ne hallgasson a baloldali pártok oltásellenes kampányára, mert azzal nem a kormánynak, hanem maguknak ártanak.

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul – közölte a kormányfő, hozzátéve, már annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Ezért már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást.

Az országot csak együtt tudjuk újraindítani, ezért hamarosan felállítunk egy gazdaság-újraindítási operatív törzset, a 2022-es költségvetés az ország újraindításának költségvetése lesz – jelezte a miniszterelnök. Az egyetemek alapítványi formába szervezése is szóba került: Orbán Viktor szerint a magyarországi egyetemekben több van, mint az a teljesítmény, amit leadnak. – A világ legjobb egyetemei nem állami, hanem alapítványi formában működnek, így azt vettük példának – összegezte a miniszterelnök.

A közelgő Anyák napjához kapcsolódva arról beszélt: a nőket, a családanyákat gyötörte meg legjobban a válság, és látszik, hogy milyen hatalmas munkát végeztek. Amit a magyar asszonyok mutattak az elmúlt egy évben, azért minden tiszteletet megérdemelnek. 

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás