10 megosztás

Elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába – Kormányzati tájékoztatás

Már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen, mert a kormány megteremtett minden feltételt ahhoz, hogy mindenki, aki kér, kaphasson oltást.

Magyarország bőven vásárolt vakcinát Nyugatról és Keletről, az oltás ingyenes, több ezer oltópont működik, folyamatosan biztosítjuk a regisztrációt, és lehetővé tettük az internetes időpontfoglalást is.

Az oltások egyre inkább hozzájárulnak a pandémia harmadik hullámának visszaszorításához, nagyon gyorsan elérhető, hogy a lakosság nagy része védett legyen, és megszűnjenek a korlátozások.

Mérföldkő volt a járvány elleni küzdelemben, hogy a beoltottak száma a múlt héten meghaladta a 4 milliót és több mint 2 millióan a második adag vakcinát is megkapták. Magyarország továbbra is az uniós oltási ranglista második helyén áll, a lakosság 43 százaléka be van oltva, szemben a 24 százalékos uniós átlaggal.

Eddig 4 725 000-an regisztráltak, 80 százalékuk már kapott vakcinát, aki még nem, akár már holnap megkaphatja, ha ma foglal időpontot.

Az eeszt.gov.hu oldalon elérhető online időpontfoglalón Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra lehet foglalni. Emellett hamarosan megnyílik a foglalási lehetőség 200 ezer adag Szputnyik oltásra is azon regisztráltaknak, akiket – a tumultusok elkerüléséért – erről sms-ben értesítenek.

Kedden 333 450 adagnyi Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra, ennek nagyobb része az esedékes második körös oltásokhoz szükséges, a többit a 16-18 éves korosztály első körös oltásához tesszük félre.

Azt kérjük a fiataloktól és szüleiktől, hogy legkésőbb május 7-éig regisztráljanak, mert csak érvényes regisztrációval tudnak időpontot foglalni az oltásra.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás