10 megosztás

A progresszívek és a testiség

Kiváló példa a progresszív marhaságra ez a beszélgetés.

Furcsa, de a progresszívek kb. úgy állnak a kérdéshez, ahogy az újprotestáns puritánok.

A pormográfia állítólag valamiféle patriátrchátus eredménye, az önkéntes prosti is megerőszakolt nő, az erotika a nő megalázása, a női önkép kívülről erőszakolt hamis képzet, stb.

Pedig igenis vannak nők, akik prostik akarnak lenni. Morálisan ez persze rossz, de nem valamiféle erőszak eredménye. Mitől lenne pl. erőszak, hogy egy nő a neten hirdeti magát, s teljesen egyedül csinálja az egészet? Uganez az önkéntesen pornózókkal. Vagy: mi a gond egy fotómodellel, aki egyszerűen tudatában van szépségének, s ebből anyagi hasznot szeretne? De még inkább mi a baj azzal, aki egyszerűen csak szeret jól kinézni?

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás