10 megosztás

Már a 16-18 évesek is foglalhatnak időpontot a védőoltásra – Tudatta a kormány

Hétfőtől megnyílt az online időpontfoglaló rendszer azon fiatalok számára, akik előzetesen már regisztráltak a koronavírus elleni vakcináért. Több mint 84 ezer fiatal kap ma SMS-értesítést.

A védőoltás felvételére jelenleg 5 nap áll rendelkezésre, a kórházak május 13-tól május 18-ig – csütörtöktől keddig – hirdettek a fiatalok számára időpontokat.

Az SMS-ben értesített fiatalok elkezdhetik oltási időpontjuk lefoglalását az www.eeszt.gov.hu oldalon. Ide a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, itt lehet kiválasztani az oltás időpontját és helyszínét is. A védőoltás beadásához az azonosításhoz szükséges lesz a TAJ-kártya és a személyi igazolvány.

A véglegesített foglalásról az érintettek visszaigazoló e-mailt kapnak, ez igazolásként szolgál, amelyet nyomtatott formában kell magukkal vinni a kórházi oltópontra. Az oltás felvételéhez szükséges a kinyomtatott és kitöltött szülői hozzájárulási nyilatkozat, a szülő aláírásával hitelesítve, amely az alábbi linken érhető el:

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_16_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

Előfordulhat, hogy a tanítási időszakra esik a lefoglalt időpont, ebben az esetben az oltáskor kapott igazolás bemutatásával igazolható a hiányzás a középiskolákban.

Figyelem: a Pfizer-vakcinára most csak a 16-18 éves korosztály foglalhat időpontot.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben lesz lehetőség.

Továbbra is minden regisztrált számára elérhető az online időpontfoglás lehetősége, a 18 éven felüliek jelenleg Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik vakcinákra jelentkezhetnek.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás