10 megosztás

Oszkár-öröm Bulgáriában

Sose néztem a liberalizmus főünnepét, az Oszkár-díjak átadását Hollywoodból, az emberiség pöcegödrének székhelyéből. Nem is érdekelt soha, ki nyer, ki veszít.

Idén azonban kivételt tettem, nagyon vártam az eredményeket.

Mi az oka ennek? Mert idén egy bolgár színésznő volt a jelöltek között. A legjobb női mellékszereplő kategóriában. Ez Marija Bakalova, aki a Borat-2 című iszonyúan rossz és tehetségtelen alkotásban a főszereplő Borat lányát játssza.

Szóval az Oszkár-est előtti 3-4 hétben az összes bolgár média erről zengett, képtelenség volt nem beleütközni ebbe a témába.

Nagyon megutáltam emiatt Bakalovát, pedig valószínűleg ő nem is tehet erről: kapott egy felkerést egy szerepre, jó gázsival, s vállalta a munkát, pont.

Tudtam, ha megnyeri a díjat Bakalova, még 2-3 hónapig ez főhír lesz, ha viszont veszít, akkor 1 héten belül eltűnik a hír. Szóval nagyon drukkoltam: ne nyerjen Bakalova.

S győztem! Bakalova nem nyert. Mint egy nem éppen amerikapártiságáról ismert bolgár elemező mondta: Bakalovának se a nemzetisége, se a bőrszíne, se a vallása, se a neme, se a nemi irányultsága nem politikailag korrekt, így esélytelen.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás