10 megosztás

Amikor magukat is unják

Az idei eurovíziós dalfesztivál vicces momentuma a német versenyző volt.

A németek fanatikus emberek, mindegy mi éppen az ideológia, de abban ami az adott pillanatban hatályos, abban fanatikusak.

Szóval adott egy heteroszex srác, aki homokosnak öltözik, majd jelszavakat énekel a színpadról. Mondanivalója, hogy ő árja felsőbrendű, akarom mondani, szivárványliberális felsőbbrendű, aki mindenkit lenéz, s ezt a “nem érzek gyűlöletet” mondattal magyarázza.

Azt hittem, valahol a csúcs közelében fog végezni ezzel, de kellemes meglepetés: a zsűritől kapott 3 pontot, a közönségtól meg 0 pontot, így 25. lett a 26-fős mezőnyből. Tessék mondani, ezek szerint antiliberális a zsűri és a közönség is?

Persze volt még más mélyrepülés is. A svéd versenyző természetesen egy menekült volt – mi más is lehetne? -, de úgy néz ki, ez nem tűnt elégnek, így pluszban még nemváltónak is maszkírozták.

Az oroszellenes bojkott erős volt, még az se segített, hogy Oroszországot egy Putyin-ellenes, homoklobbista aktivista képviselte.

Az est röheje a pizsomás bolgár versenyző, akinek sikerült olyan csúnyán felöltöznie, hogy az énekét már nem is nézte senki, mindenki az idétlen ruháját bámulta. Azt mondta utólag, így akart elütni a szexisen öltözött többi énekesnőtől. Ez sikerült is, de nem világos, ennek mi értelme van.

Hogy kik énekeltek jól? Az mindegy, nem ez a dalfesztivál lényege, így ezt nem is írom le.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás