10 megosztás

Megvédjük a munkahelyeket – Kormányhír

Soha annyi pénzt nem fordítottunk még a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére, mint amennyit a 2022-es költségvetés biztosít erre a célra.

Célunk, hogy minden magyar, aki dolgozni akar, az tudjon is dolgozni. Ennek eléréséhez négy intézkedéssel járulunk hozzá az újraindítás költségvetésében.

Az első, minden dolgozó magyart érintő intézkedés, hogy a munkára rakódó terhet két százalékponttal mérsékeljük. Ezzel átlagosan minden dolgozó 30 ezer forinttal többet vihet haza a következő évben; ennyivel több marad átlagban, dolgozónként egy vállalkozásnál, illetve a családoknál.

A második, hogy a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességet kapnak. Ezzel félmillió magyar fiatalt segítünk magasabb, átlagosan félmillió forinttal több éves jövedelemhez.

A harmadik, hogy a vállalkozásaink fejlesztésére, a munkahelyek megerősítése és új munkahelyek teremtése céljából több mint 1000 milliárd forintot hirdetünk meg.

A negyedik pedig, hogy a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását segítendő, tovább bővítjük a bölcsődei és óvodai férőhelyek számát. 2022-ben 70 ezer bölcsődei férőhely áll majd a gyermeket vállaló anyák rendelkezésére; ez a szám 2010-ben 32 ezer volt.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás