523 megosztás

Gyurcsány Orbánnak: “Higgye el, nem fogja megköszönni a végén!” – Kampány profibox stílusban

Gyurcsány Ferenc újabb Orbán Viktornak címzett videót adott közre, amelyben kinyilvánította, hogy ha azt akarja, szívesen megküzd a miniszterelnökkel, de azt “nem fogja megköszönni a végén”. Érthetjük a burkolt fenyegetést: ő majd jól ellátja a baját.

Érdekes hangnemet ad a választási kampánynak Gyurcsány Ferenc: megszólalásmódja egyértelműen hasonlít egy olyan showműsorra, mint amit a profi boxolók adnak elő, mikor a mérlegelés közben sértéseket és fenyegetéseket vagdosnak egymás fejéhez, miközben tajtékzanak az elfojtott (vagy jól megjátszott) dühtől. Hadd szórakozzon a cirkuszra vágyó közönség…

Egy ideje már lehet egy olyan sejtésünk, hogy nem biztos, hogy jót fog tenni a közéletnek, a demokrácia ügyének, ha a politikai küzdelmek és kampányok rendszeresen a karaktergyilkosságokról, az elszámoltatásokkal és “leszámolásokkal” való fenyegetésekről fognak szólni. Aggasztó lenne azt látni, hogy a politikai elitnek nem maradt már más mondandója a választópolgároknak, minthogy egymás szemére vessék; ki miben hazudott és ki mit lopott el. – Egy idő után biztosan mindenki csak legyint, mondván, tudhatjuk, hogy a politikus pártállástól függetlenül hazudik és lop; az egyetlen különbségképző tényező, hogy mindeközben véletlenül mennyire sikerül valami hasznosat is művelniük, ezért aztán “mindegy is, hogy Gyurbán  vagy Orcsány”.

Persze nyilvánvalóan mindkét politikai oldalnak megvan a maga álláspontja arról, hogy melyikük is tehet leginkább a politikai véleményütköztetés minőségének leromlásért, az érvek helyett a harsogó demagógia – és immár a bunyós hergelés – terjedéséért.

Reménykedjünk, hogy a konkrétabb “pofonok” végül olyan módon csattannak majd el, hogy abból kiderülhet mindenki számára, hogy az adok-kapok show-díszletei mögött létezik a feleknek víziója Magyarország jövőjéről… – Máris lehet rá fogadni, melyik küzdőfél jár majd nagyobb sikerrel ebben a boxmérkőzésben!

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
523 megosztás