10 megosztás

Az adócsökkentés jövőre is folytatódhat – Kormányhír

Azért dolgozunk, hogy az adócsökkentés politikája jövőre is folytatódjon. Ennek megfelelően a benyújtott költségvetési törvényjavaslat számos adókönnyítéshez biztosít fedezetet.

A 25 év alatti fiatalok SZJA-mentessége a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik fontos lépése. A fiatalok életkezdését segíti, hogy éves fizetésük akár félmillió forinttal lehet magasabb. Így jövőre számításaink szerint 140 milliárd forint marad a fiataloknál.

2022 július elsején újabb 2 százalékponttal csökken a munka közterhe. Megszűnik a másfél százalékos szakképzési hozzájárulás, emellett fél százalékponttal mérséklődik a szociális hozzájárulási adó. Ezzel évente 250 milliárd forint marad a vállalkozásoknál. Ami tehát 2016 decemberében még 28,5 százalék volt, az jövő nyártól 15 százalék, így 5 és fél év alatt csaknem a felére csökkentettük a munka közterhét.

Az adócsökkentésekkel a legkisebb vállalkozásokat is segíteni szeretnénk. Kedvezőbbé válik az egyéni vállalkozók átalányadózása, az éves minimálbér feléig nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. De felére csökken a virtuális pénzeket terhelő adó, ami a kriptodevizák piacát is kifehérítheti.

A rezsicsökkentést is fenn kívánjuk tartani, ezért az energiaellátók jövedelemadójába a korábban keletkezett veszteségek beszámíthatóak lesznek a tárgyévi nyereségbe.

Azon leszünk a következő hetekben, hogy a költségvetés és az adótörvények elfogadásával biztosítottá váljanak ezek az adócsökkentések is.

 

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás