10 megosztás

A pápa nem alkuszik

A római pápa jelezte, tervezett magyarországi látogatása során nem kíván találkozni a magyar állami vezetőkkel.

Szerintem ez teljesen érthető: ha én megveszekedett ateista lennék, mint ami a római pápa, én se szívesen találkoznék keresztényekkel.

A római pápa valószínűleg a magyar katolikus vezetéssel se szívesen találkozik, bár velük kénytelen, mert a magyar katolikus főpapok legnagyobb része nem tartozik Ferike krisztusgyűlölő frakciójába.

Szivárvány Ferenc valójában egyáltalán nem illik a katolicizmusba. Neki skandináv evangélikusnak kellene lennie, ahol a kereszteket tiltják, homokosokat tapsolnak mise helyett, s térdepelnek az iszlám előtt.

Pár éve az a balszerencse ért, hogy 200 méterre tartózkodtam a jelenlegi római pápától. Ez a távolság is kevés volt, hogy a szél eloszlassa a belőle áradó kénköves gyűlöletet.

Aki épeszű, annak javaslom kerülje messziről a cápalátogatás – használva a Magyar Narancs 90-es évekbeli kifejezését, mely azonban most jogos – alkalmával azokat a helyszíneket, ahol nevezett eretnek makákó vihorászva celebkedik.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás