10 megosztás

Miről ismerszik meg a kiábrándult fideszes?

Miről ismerszik meg a kiábrándult fideszes, másszóval az “igazi konzervatív”? Ez jutott eszembe a Soros Magyar Hangja által produkált Kötöttfogás múltkori adásáról.

Alapvető dupla erővel orbánozni az átlag ballib megmondóemberekhez képest. A Soros Magyar Hangja köréhez képest kifejezetten racionális viselkedésnek tűnik amit egy átlag nem ex-fideszes ballib megmondóember szokott produkálni. Továbbá: a lehető legultraliberálisabb elveket kell fejet és öklöt rázva, enyhén falcett sápítozással képviselni.

A legszánalmasabb alak Pörzse, aki 25 éve még kivont karddal zsidókat akart irtani, mert a csúnya zsidók mind magyarellenesek (persze a haverját, Lovas Istvánt leszámítva). Ma pedig mélyen átélve tombol, hogy nem engedi Orbán a gyerekek megrontását homokaktivisták által.

Bevallom, ez a kedvenc viccműsorom az utóbbi időben, sose szalasztom el, s az eléjétől a végéig megnézek minden adást.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás