10 megosztás

Ballib mitológia

Az utóbbi napokban sokat olvastam ballib agymenéseket a rendszerváltozás előtörténetéről. Így igyekszem összegezni.

*

Tehát, valamikor a 70-es évek végén és a 80-as évek elején a komcsik rosszabb fele megérezte, hogy vége a kommunizmusnak, így elkezdtek felkészülni pokoli tervekkel a rendszerváltásra.

Az egyik kulcsszereplő az erdélyi cigány születésű idősebb Orbán volt, aki gyakorlatilag egész Fejér megye legendás és hírhedt agit-prop kiskirályaként tartotta rettegésben a környéket. Fiát, a még kamasz Viktort azonnal kiszemelte mind a KGB, mind az MSZMP rosszabbik vezetése. A fiatal Viktor rendkívül alkalmas személy volt, mert egyrészt fanatikus kommunista volt, másrészt rendkívül törtető, egocentrikus személyiség, így előtérbe tolható, de egyben kézben tartható volt.

Miközben a MSZMP reformköreiben és a KISZ-ben gyülekeztek a demokraták, akik a NATO-ért és az EU-ért küzdöttek már akkor, rendkívül bátran, mert életük veszélyben forgott a KGB miatt. Ekkor Viktor azt a pokoli megbízatást kapta Moszkvából KGB-től és az MSZMP retrográd, neosztálinista erőitől, hogy alapítsa meg a Fideszt. Ezzel két cél is el lett érve: egyrészt így Viktor besúgóként beférkőzhetett a nemeslelkű Soros György és a demokratikus ellenzék legbelsőbb köreibe, másrészt kiképző iskolát biztosított a fiatal sztálinistáknak.

Míg az igazi ellenállás rettegett, addig Orbán és társai szabadon álellenzékieskedtek. Egyrészt megvédte őket a KGB, másrészt a sötét sztálinista Pozsgay, harmadrészt meg Stumpf apósa. Még a világ legokosabb emberét, Soros Györgyöt is sikeresen átverte Orbán, aki pénzt adott neki!

Orbán folyamatosan napi kapcsolatban állt a KGB moszkai központjával, pl. onnan elsőként tudta meg a szovjet kivonulást, így gond nélkül követelhette Nagy Imre temetésén a már rég eldöntött szovjet csapatkivonást.

Orbán legközelebbi embere a 6 nemzedék óta komcsi Kövér László – a nagyapja Kun Béla legjobb haverja volt -, aki a 80-as évek végén az MSZMP KB titkos politológiai intézetének volt az egyik főembere.

Teltek-múltak. Aztán évekig rejtette Orbán valódi szándékait, de 2010-ben kibújt a szög a zsákból: a KGB utasítására Orbán kikiáltotta a diktatúrát, melyben immár 11 éve rettegünk és szenvedünk.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás