10 megosztás

Igazijobboldali karrier

Érdekes jelenség, hogy aki kiábrándul valamiből, az záros határidőn belül nem semleges lesz, hanem az ellenoldal lelkes híve.

Szerintem ez csak vallásos hit esetében indokolható magatartás, mert ott jelentős az érzelmi elem. Amikor a hithű keresztény kétségekbe esik, hamarosan harcos ateista lesz, s nem mondjuk szkeptikus agnosztikus. Ahogy amikor a harcos ateista kétkedni kezd, hamarosan Bibliával a kezében látjuk prédikálni a sátáni ateizmus ellen, ritkán lesz agnosztikus, szkeptikus.

De ugyanez politikában? Szerintem baromi éretlen dolog.

Érdekes megnézni az egyik kiábrándult fideszes fő megmondóember, Dévényi István fergetes karrierjét. Szóval Dévényi “Igazijobboldali” István immár bebocsátást nyert a feketöves ballib megmondóemberek közé is. Itt szerepel a Klub Rádió heti fejtágítójában is, egyenrangú vendégként.

Gratulálok, István, nemsokára befutó listás helyed is lesz Gyurcsányné listáján!

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás