10 megosztás

A családok lesznek a nyertesei a gazdaság újraindításának – Kormányhír

Ha sikerül a gazdasági növekedést 5,5 százalék fölé emelni, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszafizetjük az idén befizetett adójukat az átlagbér szintjéig.

A koronavírus-járvány megtámadta a gazdaságot is, és veszélybe sodorta mindazokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta elért az ország.

A kormány tíz évvel ezelőtt is a nemzeti  érdekeket következetesen érvényesítő gazdaságpolitikával tudta kivezetni az országot a válságból, és most is ezzel győztük le a válságot.

Hatalmas gazdasági fordulatot hajtottunk végre 2010 óta, növekedési pályára állt a magyar gazdaság, és a sikeres válságkezelésnek köszönhetően továbbra is a növekedési pályán áll.

A gazdasági növekedést eddig is a magyar családokra fordítottuk vissza, az elmúlt években csökkentettük a munkát terhelő adókat, és folyamatosan bővítettük a családi adókedvezményt.

A 2010-es kormányváltást követő egyik első intézkedésünk a családi adókedvezmény bevezetése volt, majd az elmúlt években folyamatosan bővült a gyermeket nevelő szülőknek járó adókedvezmények köre, összege. Az idén hagyja az állam az eddigi legnagyobb összeget a családoknál, a Pénzügyminisztérium számításai szerint 2021-ben 380 milliárd forint marad több mint egymillió családnál.  

A kormány családtámogató politikáját még a koronavírus-válság sem tudta felülírni.

Azoknak a nőknek, akiknek négy vagy több gyermekük van, egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem kell fizetniük a jövedelmük után. A mintegy 45 ezer nagycsaládos anya évente összességében több mint 20 milliárd forintot spórol.

Az adókönnyítések folytatódnak jövőre is, a 25 év alatti fiatalok az átlagkeresetig mentesülnek az szja megfizetése alól, az adómentesség összességében évente 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.

A járvány kezdete óta gazdaságvédelmi és a gazdasági növekedést erősítő intézkedéseket hoztunk, újraindítottuk a gazdaságot, és ennek a magyar családok lesznek a nyertesei. Most is az a célunk, hogy a gazdasági növekedés eredményeit a magyar emberek is érezzék az életükben, a gyermekeseket továbbra is kiemelten szeretnénk támogatni.

A kormány terve az, hogy ha sikerül a gazdasági növekedést 5,5 százalék fölé emelni, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszafizetjük az idén befizetett adójukat az átlagbér szintjéig. Erről a lakosság véleményét is várjuk a nemzeti konzultációban.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás