10 megosztás

Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első – Adta hírül a kormány

Új alapokra helyeztük a honvédelem ügyét, aminek eredményeként a nemzeti haderő újjáépül.

Szükség volt erre, mert az elmúlt évtizedekben vagy a politikai akarat, vagy a gazdasági stabilitás, vagy mindkettő hiánya miatt a Magyar Honvédség tudatos leépítésének voltunk tanúi. Ez a jelenlegi biztonsági környezetben, úgy mint a kiberfenyegetettség, a terrorizmus veszélye, és a nagyarányú migráció korában megengedhetetlen.

A nemzeti kormány számára, mint mindig, Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. Ezért védelmi képességünket tudatosan erősítjük, hiszen megbízható védelem nélkül nincs se biztonság, se gazdasági fejlődés. Az ehhez szükséges forrásokat biztosítjuk, így minden idők legnagyobb haderőfejlesztési programját hajtjuk végre.

A katonai életpályán szolgáló hivatásos és szerződéses katonák mellett az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot is elengedhetetlennek tartjuk. Kiemelten kezeljük a hazafias honvédelmi nevelést, valamint a katonai pályára irányítást, és megteremtjük a nyugállományú katonákról való méltó gondoskodás feltételeit.

A magyar hadiipart is újraindítjuk, amely nemcsak védelmi képességünket növeli, de a gazdasági fejlődés mellett a munkahelyteremtést is segíti.

Erős, ütőképes, a haza védelme iránt elkötelezett honvédséget építünk, amely mindenkor rendelkezésre áll Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálva.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás