10 megosztás

Végtelen köb

Mi történik az ember halálakor?

Az evilágból való kilépés véglegesedése azzal jár, hogy az egyén egy teljesen sötét kockába kerül, mely azonban végtelen méretű. A halott teljesen élőnek érzi magának, viszont minden testi igénye hiányzik.

Maga körül ebban az állapotban az ember csak a sötétséget látja, de ez nem félelmetes sötétség. Egyedül maga alatt lát fényt: ez olyan mint egy társasjáték kartonja. Azon aztán látja teljes evilági életét, annak minden elemével.

A halott lassan ráébred az az élet egészen más volt. Lassan elvész a gondolati kapcsolat is a “társasjátékkal”. A halott agya kitisztul.

Ami aztán jön, az már e tiszta állapot elérése után következik. Nyilván maga a kitisztulás időtartama különböző, egyénfüggő.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás