10 megosztás

Új intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök – Kormányközlemény

A nemzeti konzultáció, amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett vissza, a kormányt döntésekre kötelezi – jelentette be Orbán Viktor az Országgyűlésben.

Első döntésként meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyermeket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Az adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Összességében 1,9 millió szülőnek térít vissza az adóhivatal befizetett adót 2022 februárjában.

A nyugdíjasok is újabb inflációs kiegészítést kapnak, a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak. A nyugdíjprémium várható összege meghaladja az 50 ezer forintot. 2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövő februárban már legalább kétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden magyar nyugdíjasnak

2022 elején hathavi fegyverpénzt fizetnek a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak.

2022. január 1-jétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadómentességét, tárgyalások folynak a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és ott esély van a megállapodásra – sorolta végül Orbán Viktor.

 

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás