10 megosztás

Egyre több migráns próbál átjutni a déli határzáron – Kormányhír

A kormány hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban Balog Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese kiemelte: több mint 80 ezer illegális migránssal szemben intézkedett a magyar rendőrség illegális migrációval összefüggő jogsértő cselekmény miatt.

A videóban elhangzik: Szerbia irányából van, hogy alagutat ásnak, máskor létrákat támasztanak a kerítéshez, és azon próbálnak átjutni a határsértők. A létrás kísérleteknek is különböző változatai vannak – egy-, két-, három-, illetve négylétrás módszer – ennek megfelelően kérik el az embercsempészek az illegális migránsoktól az összeget.

A létrás módszerért a rendőrség információi szerint 3500-4000 eurót kérnek személyenként, ami a fizikai határzáron való átjutást, illetve az Ausztriáig vagy Németországig történő továbbszállítást fedezi.

Balog Gábor hangsúlyozta: a határzár önmagában nemcsak egy kerítés, hanem technikai eszközökkel, éjjellátókkal, különböző kamerákkal, hangjelző berendezésekkel van felszerelve, és a jelzésre “élő erő” reagál. Megfelelő manőverutak vannak kiépítve, hogy az illegális migránsok megjelenésekor minél rövidebb idő alatt reagálni tudjon a rendőrség – hívta fel a figyelmet.

A videóban bemutattak vízen és szárazföldön járőröző, illetve a határzárnál felszerelt kamerák képeit figyelő rendőröket, valamint létrákkal az országba bejutni próbáló, és a magyar hatóságok által feltartóztatott migránsokat is.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás