10 megosztás

Több műszak

Egy kortárs argentín filozófus mondta: a hét legrosszabb időszaka a vasárnap délután. Ilyenkor ugyanis a kisember már a másnap reggeli munkára gondol. S ez még azoknak is teher, még annak a kisebbségnek is, aki történetesen szereti a munkáját. A munkáját nem kedvelő többségnek pedig még inkább.

Bevallom én is így éreztem mindig, amikor munkaviszonyban álltam. A munkaviszony hiánya pedig nem megoldás.

Pár éve úgy alakult, hogy több műszakos, heti hét napos munkaidőbeosztásba kerültem. Azt hittem, ez borzasztó lesz, de aztán nagy meglepetésre kiderült: megszűnt a vasárnap délután effektus. Sőt, ez más napon se jelentkezett.

Ugyanis a változó műszakok annyira sokszínűvé tették az időt, hogy az ember képtelen hozzászokni a munkaiszonyhoz. A hét bármely szakasza lehet jó vagy rossz.

A vasárnap délután immár sikeresen levetkőzte csúnya kardigánját. Kardigán, mert ez az a ruhadarab, melyet a nők akkor viselnek, ha a szexisséget távolra akarják űzni.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás