10 megosztás

Megélni napi 1 cikkből

A ballib édes élet: megélni napi 1 cikk írásából egy blogon. Nem valamiféle oknyomozó, alapos elemző cikkből, hanem szimpla pársoros véleménycikkből (a Kolozsszaros Blogon a cikkek 95 %-a nem éri el 1 darab A4-es lap terjedelmét).

Ugyanis hatalmasak a blog költségei: portál működési költsége, a könyvelők, az adók, járulékok, programozás, dizájn. Mivel magam is fenntartom saját médiámat, elmondhatom, ez a szöveg teljesen komolytalan. A ballibbant bloggerek havi 3 millió Ft-ot követelnek, miközben a teljes éves működési költség is ennek töredéke. A programozás kb. semmi, maga a platform szoftvere pl. ingyenes, s van egy rakás ingyenes sablon és a segédalkalmazás hozzá, de a fizetősek se kerülnek 20 ezer Ft-nál többe (20 ezer nem 1 hónapra, hanem örökre!) – ezeket képes kezelni egy alapképességű felhasználó. Dizájn? Megcsinálja bárki saját magának. Könyvelők meg mire pontosan? Na és milyen adók? Mióta kell adózni blogkészítésért?

Ezek az emberek tényleg a valóságon ennyire kívül élnek? Vagy ennyire lenézik saját olvasóikat?

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás