10 megosztás

Engem meglepett

Én azt hittem végig, Gyurcsányné 51-52 % körül szerez, s nyer.

Nekem kifejezett meglepetés, hogy a ballibek végül a legoptimálisabb lehetőséget választottak: azaz egy friss ember az élen, aki nem köthető a Gyurcsány-Bajnai féle szakértői ballib országrontáshoz, viszont mögötte a ballib tábor vezető – és hamarosan egyetlen – pártja.

Ballib szempontból nyerő megoldás: most az egyetlen réteg, mely kedvetlen és szomorú az a DK-tábor legfanatikusabb része, de őket még simán meg lehet győzni tavaszig. Pedig most még az a vélemény is jelen van – nem is keveseknél -, hogy MZP egyenesen fasiszta.

Íme pár ilyen hiszterizált vélemény:

De ezek semlegesítve lesznek. Csak ki kell mondani: aki MZP-t szija, az Zorbán embere, ennek csodahatása lesz.

Ami biztos: hacsak nem követ el valamife rendkívüli marhaságot MZP, ez lesz az első valóban tétválasztás hosszú idő óta.

Persze a választás lényege marad:

  • ballibek: a nyugat éljenzése, önfeladás, idegen és káros értékek átvétele, szellemi nyomorúság, fenntarthatatlan társadalom,
  • Fidesz: az előbbi óvatos ellentéte.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás