10 megosztás

Piros lámpát mutatunk az illegális migrációnak – Adta hírül a kormány

Az elmúlt években végérvényesen bebizonyosodott, hogy a határvédelem legeredményesebb formája és módja a fizikai határtorlasz, a kerítésépítés.

Amikor Magyarország 2015-ben erre az útra lépett, tehát határkerítést emelt, és elkezdte védeni a határait, akkor gyakorlatilag minden fronton támadások kereszttüzébe került.

A hat éve még egyedüli magyar álláspont lassan többségivé válik Európában, hiszen az utóbbi időben több európai ország – Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország – is a határkerítés építése mellett döntött.

A magyar kormány álláspontja 2015 óta egyértelmű:

Ugyanis egy ország csak akkor tudja felelősségteljesen garantálni állampolgárainak biztonságát, ha olyan elemi követelményeknek is meg tud felelni, mint a határ ellenőrzése vagy a határ védelme.
 
A kormány eddig több mint 1,5 milliárd eurót, csaknem 600 milliárd forintot költött el határvédelemre, nemcsak a magyar embereket és a magyar határt, hanem az egész Európai Uniót védve az illegális migrációtól. Így jogosan elvárható, hogy Brüsszel térítse meg a külső határokat védelmező országoknak a határvédelem költségeit.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás