10 megosztás

Senki ne mondja meg, hogyan neveljük gyermekeinket – Adta hírül a kormány

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán a miniszterelnököt egyáltalán nem érdekli, mit mondanak Brüsszelben a gyermekvédelmi törvényről, s azt sem szeretné, ha a Velencei Bizottság beleszólna abba, a magyarok hogyan neveljék gyerekeiket.

“Saját eszünk után kell menni” – jelentette ki Orbán Viktor a közrádióban, hozzátéve: “van Nyugat-Európában egy őrület (…) egy hullám, egész egyszerűen nem tartja tiszteletben a szülőknek azt a jogát, hogy a gyermekek emberré nevelése, ideértve a szexuális nevelés kérdését is, a szülők a kizárólagos joga”.

Brüsszel szerinte a gyermekvédelmi törvény ügyében zsarolja Magyarországot az uniós pénzekkel, de ezt a vitát meg fogjuk nyerni, a pénzek ide fognak érkezni, addig is a költségvetés megelőlegezi őket, tehát a gazdaság fejlődésében nem lehet törés.

A másik oldal fenyeget, túlerőben van, de “ha mi magyarok kitartunk, akkor épp úgy, mint a bevándorlásban, a gyerekeink nevelésének az ügyében is győzni fogunk”, ugyanakkor ha nem lenne ez az ügy fontos, akkor Brüsszel “nem csinálna ekkora balhét belőle”.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány egyedül nem tudja megvédeni az érdekeit, csak “ha a magyarok újra felsorakoznak mögötte”. Úgy vélte: az emberek politikai figyelmét leköti a járvánnyal és az energiaválsággal való küzdelem, de emögött zajlik egy másik, “a hosszabb távú jövőnkről szóló elkeseredett küzdelem a gyermekeink lelkéért, gondolkodásmódjáért, vagyis a jövőért”.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás