10 megosztás

Nem osztjuk értékeiteket

Ideje kimondani, beleüvölteni a nyugat mocskos pofájába: nem tiszteljük értékeiteket, sőt azokat leszarjuk, s semmi se áll távolabb tűlünk, mint értékrendetek elfogadása.

Amit a mai nyugat képvisel az alapjaiban hibás, téves, romlott.

Bár a konzervatívizmust alapjaiban elhibázott eszmének tartom – hiszen a konzervatívizmus egy folyamatos változó, cseppfolyós valami, melynek egyetlen gondolata, hogy egyetért a liberalizmussal, csak valahogy lassabb haladásért könyörög -, de egy dologban igazuk van. Abban hogy az amit ma az EU és csatolt sóhivatalai európai értékekként hirdetnek, az még 50 éve se számított annak.

A lengyel vezetés ügyes vitamódszere Brüsszelben éppen erre alapszik: a lengyelek folyamatosan azt kérik a brüsszelitáktól, mutassanak már fel olyan EU-alapokmányokat, melyek szerint a genderizmus, a feminizmus, az abortusz-kultusz, a homoklobbizmus, a családellenesség alapvető értékei az EU-nak.

S valóban, ilyenek nincsenek. A korai EU még a hagyományos görög-római és zsidó-keresztény alapokat tekintette hagyományos értékekként, akkor is, ha ezekhez harmadikként oda volt téve a felvilágosodás mocskos kloákája.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás