10 megosztás

Adóvisszatérítés: december végéig nyilatkozhatnak a családi pótlékot nem kapó szülők – Kormányközlemény

Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni december végéig a családi adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozatot.

Jövő februárban soha nem látott módon támogatjuk a családokat: a gyermeket nevelők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ennek összege szülőnként elérheti akár a 800 ezret forintot is.

 Az intézkedésre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi, családi pótlékot nem kapó szülőnek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell. Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján visszadó-nyilatkozat néven találják meg.

Nyilatkozni kell annak a szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő. Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának. Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is.

A nyomtatvány és a kitöltési útmutató, valamint friss információk ide kattintva érhetők el.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás