10 megosztás

Megerősítést kapott a magyar migrációs politika – Kormányközlemény

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Alkotmánybíróság friss határozata világos irányt ad a magyar migrációs politikának, mindenben alátámasztja a kormány eddigi döntéseit és lehetőséget ad teljes körű végrehajtásukra.

Eddig is kulcsfontosságúnak tartottuk, hogy az Európai Unióval kapcsolatos magyar kormányzati döntéseknek alkotmányos alapja legyen, az Alkotmánybíróság döntése az eddigi legkomolyabb megerősítése a magyar kormány politikájának.

Az Alkotmánybíróság pénteki határozata szerint Magyarország az Európai Uniótól függetlenül jogosult a határait megvédeni a migrációtól.

Magyarország köteles megvédeni a magyarokat a migráció káros társadalmi hatásaitól. Az Alkotmánybíróság a Magyarország népességére és államberendezkedésére vonatkozó szabályokat nemzeti hatáskörbe tartozónak tekinti, ezért ezek elsőbbséget élveznek bármilyen uniós szabállyal, döntéssel szemben.

Már egy 2016-os alkotmánybírósági döntés is ebbe az irányba indult el, de most a migrációs politika kapcsán egyértelmű és világos döntés született.

Az Alkotmánybíróság egy állam történelmileg kialakult népességét, az itt élő nemzetiségek, illetve a többségi nemzet kultúráját olyan megőrzendő értéknek tekinti, amely az emberi méltóságnak is része.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás