10 megosztás

Az agresszív kismalacok

A NATO nevű agresszív sóhivatal felszólítja Oroszországot, ne támadja meg Ukrajnát. Kiáll a NATO főelnöke, valami skandináv fasz, s nevetési ingerét visszatartva a kamerába szónokol.

Ez kb. olyan, mintha felszólítanám Gyurcsány Ferencet, ne hekkelje meg a honlapomat, mert ha mégis, beláthatatlan következményei lesznek.

Szóval ilyen a hazug propaganda. Oroszországnak esze ágában sincs támadni, erre semmi oka. Minden épeszű ember tudja: felesleges egy éppen összeomlóban lévő ellenséget megtámadni, ez hatalmas anyagi áldozatokkal járna, s semmi értelme. Az orosz taktika Ukrajnával szemben a kivárás. Hiszen csak várni kell: az ukrán lakosság oroszellenes része is lassan kezd rádöbbenni, a nyugat csak elvenni akar tőlük, nem adni bármit is. Még pár év, s Ukrajnában a nyugatellenes hangulat lesz a vezető elem. Az orosz cél pedig nem egy oroszpárti Ukrajna, hiszen egy nyugatellenes Ukrajna teljesen elegendő.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás