10 megosztás

MZP bukása

Amikor Bartus mester pár hete megkezdte az MZP-t szidó cikksorozatát, már éreztem valamit. Az Amerikai Népszava blog ugyanis mindig jól kifejezi a ballib keménymag legfanatikusabb részének érzelmeit.

MZP bukása napok, hetek kérdése. A ballib agytröszt rádöbbent pár hete: hatalmas hibát követtek el. Egyszerűen nem működik az, hogy vannak egyrészt ballib pártok, másrészt egy olyan vezér, mely részben nem ért egyet a ballibaizmussal. Egyszerűen MZP nem az ő kutyájuk kölyke.

MZP csak azért nyerhetett, mert a Fideszt nagyobb rossznak tartó, de a ballibeket is elutasító bizonytalan szavazók aktivizálták magukat az előválasztás 2. fordulójában. Ezek viszont kevesen lesznek az igazi választáson áprilisban.

Ráadásul kiderült, MZP nem vonz be senkit az eleve ballib szavazókon kívül, sőt a ballib keménymag egy részét még el is taszítja. A ballib keménymagnak MZP kriptofideszes, míg a ballibeket elutasítók számára meg csak egy ballib a sok közül.

Most a ballib agytröszt lázasan gondolkozik, alapvetően több lehetőség is van előttük:

  • hagyni mindent ahogy van, azt tudatosítani a ballib keménymaggal, hogy MZP úgyis csak egy jelképes vezető, de nincsenek emberei, így nem lesz képes akaratát keresztül vinni – ezzel elkerülhető az a hatalmas pofára esés, hogy a folyamatosan reklámozott előválasztást utólag semmissé teszik,
  • ha viszont az az általános álláspont győz, hogy MZP tevékenysége egyre jobban kártékony a ballibekre, akkor lépéskényszer lesz, már csak ki kell találni, milyen ürüggyel lesz likvidálva MZP,
  • persze van egy közbülső lehetőség is, valamilyen nyilvános megállapodás MZP és a ballib vezérek között, mely a gyakorlatban kivesz minden cselekvést MZP kezéből.

Na most, a legkevésbé valószínű a 3. lehetőség, MZP van annyira büszke, hogy nem írja alá saját öngyilkosságát. Most az első 2 lehetőségre még 50-50 %-ot esélyt látok, bár egyre növekszik a 2. opció esélye. Most már nem csak Bartus féle marginálisok – akit a ballibek zöme is elmebetegnek tekint – kezdi ezt mondogatni, hanem nála sokkal komolyabb ballib megmondóemberek is, lásd az volt Népszava-főszerkesztőt (nem az amerikai blog, hanem az igazi napilap), íme cikke.

Szerencsére bárhogy is lesz, a ballibek eljátszották minimális esélyüket is.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás