10 megosztás

A kereszténység ellenségei mininépszámlálást tartottak

Nemrég több magyarországi egyház közös nyilatkozatot adott ki a család, a házasság védelméről. Nagy személyes örömöm, hogy mind a 5 bejegyzett magyar ortodox egyház – bolgár, konstantinápolyi, orosz, román, szerb – aláírta.

Ez természetesen azonnal kiverte a biztosítékot a kereszténység ellen harcoló aktivistáknál. A hírhedt ateista provokátor Perintfalvi Rita szervezésében párszáz kétes hírnevű alak csatlakozott az akcióhoz, a teljes lista itt látható, egy részük nyíltan keresztényellenes (ők legalább tisztességesek), de a nagy többség szimpla befurakadott ellenség, “pénzváltó a templomban”.

A szöveg fő motívuma a kirekesztés ellenzése és a méltóság. Nos, a méltóság nem jár mindenkinek, a kirekesztés pedig sose feltétlen rossz. Minden normális társadalom kirekeszti a rosszat. Ahogy az aláírók is örömmel vonnák meg a méltóság jogát a velük egyet nem értőktől, ahogy szemberebbenés nélkül kirekesztenék a szerintük “gyűlölködésnek” minősített keresztény hitet.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás