10 megosztás

Civil harc

Miért fontos a vélemény kifejtése? Minden vélemény kifejtése propaganda.

Jelenleg az igazi fegyverek hallgatnak, nem lőnek, legalábbis ott nem, ami minket közvetlenül érint.

A nyugat és a liberális demokrácia meg zuhan, s leginkább saját belső okai folytán, már bele se kell rúgni enyhén se, mert belső ellentmondásai szétfeszítik a rendszert.

Ami marad viszont az a narratívák harca. Mi értjük, tiszteljük, olvassuk Gramscit. S nem esünk soha a gőg hibájába, pont ez utóbbi hozta el a liberális agytröszt zuhanását, az ember olyan ugyanis, hogy még akkor se szereti a leereszkedő utálatot, ha esetleg nagy vonalakban nem is ellenkezik az utálók elveivel.

Az internet saját feltalálói ellen fordult. A folyamat rohan előre, az idő nekünk dolgozik. Amióta a net szinte mindenhol jelen van – legalábbis a legszegényebb országokat leszámítva -, a nagyurak képtelenek saját liberális narratívájukat átnyomni a néptömegeken.

S ennek fő oka a milliónyi hozzám hasonló civil aktivista, aki folyamatosan üti a hivatalos propagandát.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás