10 megosztás

Magyarország nem fordulhat vissza – Kormányközlemény

Tanulni kell abból, ami 2010-ig történt, abból, hogy mennyi erőfeszítés kellett, hogy a hibákat ki tudjuk javítani, és ha már sikerült, nem fordulhatunk vissza oda, ahol megint csak bajok várnának ránk - mondta a miniszterelnök a közrádióban.

Orbán Viktor szerint a „Magyarország előre megy, nem hátra” mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot “kivéreztették és tönkretették”.

Nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította.

A baloldal kormányzása következtében a munkanélküliség 12 százalék fölött volt, növekedés helyett csökkent a gazdasági teljesítmény, az adók az “egekben voltak”, “a nyakunkon ült az IMF” és az a baloldal, amely most az egészségügyet bírálja, elvett az egészségügyi dolgozóktól és a tanároktól is egyhavi bért, a nyugdíjasoktól pedig egyhavi nyugdíjat, emlékeztetett a miniszterelnök.

A mostani kormány visszaadja a 13. havi nyugdíjat, folyamatosan emeli a minimálbért és a különböző szakmacsoportok béreit, munkanélküliség helyett most már inkább munkaerőhiány van, az adókulcsok európai összevetésben is kifejezetten jók, a növekedés pedig nem mínusz 2-3 százalék, hanem plusz 7, összegezte a kormányfő.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás